Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ο "Ακάλυπτος" επιστρέφει

Η γνωστή τηλεοπτική σειρά «Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή» μεταφέρεται στο σινεμά

Σε μια χρονιά που οι δύο μεγάλες (εμπορικές δηλαδή) ελληνικές παραγωγές ήταν δραματικές ταινίες, η νέα ταινία του Χρήστου Δήμα (φωτογραφία) στρέφεται στην κωμωδία και μάλιστα με έναν θρυλικό πια χαρακτήρα: αυτόν του «Ακάλυπτου» από την γνωστή τηλεοπτική σειρά «Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή»!
Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους του Αντώνη Καφετζόπουλου, ο «Ακάλυπτος» Ανδρέας ήταν ένας καθ'όλα αναξιόπιστος αλλά πέρα για πέρα χαρισματικός άνδρας, που κατάφερνε να γλιτώνει τα χειρότερα για τις παρασπονδίες του στα οικονομικά και τα αισθηματικά του χάρη στην αξεπέραστη ευγλωττία του. Ο έτερος παντρεμένος του τίτλου ήταν ο φίλος του, Μάκης, που πάντα είχε λιγότερη τύχη με τις δικές του ερωτικές περιπέτειες, ατυχία που έδινε αφορμή για τις απολαυστικές συζητήσεις/φιλοσοφικές αναλύσεις με τον Ακάλυπτο – χωρίς αμφιβολία οι καλύτερες σκηνές της σειράς και ο κύριος λόγος της επιτυχίας της.
Μετά τη ιδιαίτερα πετυχημένη κωμωδία «Νήσο» και την περσινή ρομαντική κομεντί «Poker Face», ο Χρήστος Δήμας συνεχίζει στην μέινστριμ κωμωδία, ένα είδος ταινίας στην οποία ο ίδιος ο σκηνοθέτης δηλώνει ότι πιστεύει: «Η λαϊκή κωμωδία είναι ένα είδος σημαντικό όταν γίνεται σωστά. Το σενάριο υπάρχει εδώ και τέσσερα χρόνια αλλά λόγω των δυσκολιών που έφερε η κρίση, δεν κατάφερε να υλοποιηθεί κι έτσι τώρα ο [παραγωγός] Κώστας Λαμπρόπουλος μού πρότεινε να το γυρίσω εγώ. Είναι ένα γραφείο που εμπιστεύομαι και το συνεργείο είναι σούπερ.»
Κανείς από τους αρχικούς συντελεστές δεν επιστρέφει στην κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας - ο Πέτρος Φιλιππίδης αναλαμβάνει το πρωταγωνιστικό ρόλο και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης τον πλαισιώνει στο ρόλο του Μάκη, ενώ το καστ συμπληρώνουν οι Κατερίνα Λέχου, Τζένη Θεωνά, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αντώνης Λουδάρος, Κώστας Βουτσάς, Αθηνά Μαξίμου, Θανάσης Βισκαδουράκης, και Βασιλική Ανδρίτσου. Στην παραγωγή είναι ο Κώστας Λαμπρόπουλος της CL Productions, ενώ το σενάριο είναι των Λευτέρη Καπώνη, Κωνσταντίνα Γιαχαλή και Παναγιώτη Μαντζιαφού.
Τα γυρίσματα ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα και η ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους την άνοιξη του 2013.
Info
Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Σενάριο: Λευτέρης Καπώνης, Κωνσταντίνα Γιαχαλή, Παναγιώτης Μαντζιαφός
Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Φιλιππίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Κατερίνα Λέχου, Τζένη Θεωνά, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αντώνης Λουδάρος, Κώστας Βουτσάς, Αθηνά Μαξίμου, Θανάσης Βισκαδουράκης και Βασιλική Ανδρίτσου Παραγωγή: Κώστας Λαμπρόπουλος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος
Ήχος: Νίκος Παπαδημητρίου
Σκηνικά: Μιχάλης Σδούγκος
Ενδυματολογία: Μαρία Καραπούλιου
Μουσική: Goin' Through

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου